?

Kan jeg ta blodprøver i SIO uten å ha fastlege?

Kvinne 20 . 24 Februar 2020
Spørsmål

Hei! Jeg har fastlege på hjemstedet mitt. Jeg var hjemme og tok blodprøve hos fastlegen min, men skal nå ta ny blodprøve i slutten av februar/starten av mars for å sjekke om verdiene mine har gått tilbake til normalt. Er det mulig å gjøre dette hos sio uten å bytte fastlege? Jeg er toppidrettsutøver og trenger å få svar på om jeg kan trene igjen, men har ikke mulighet til å dra helt hjem igjen for å gå til legen.

Kvinne (20)
Legen svarer
Hei

Vil bare si at jeg har redigert spørsmålet ditt for å anonymisere deg bedre. SIO Helse er åpen for sjekk av kjønnssykdommer for dem som ikke har fastlege hos oss, men vi tar ikke noen andre problemstillinger dersom man ikke har fastlege her, selv ikke enkel blodprøvetaking. 

Du har tre fastlegebytter i året, og kan bytte over til SIO Helse for en periode og deretter bytte tilbake til fastlegen på hjemstedet i ettertid når du ikke lenger har behov i Oslo. Det kan jo uansett være en fordel for deg å ha lege i nærheten av der du studerer om du blir syk. 

Din lege på hjemstedet ditt kan som et alternativ mulig bestille prøver ved Fürst lab dersom hen får sendt dem en egnet rekvisisjon. De har egne steder i Oslo der de tar blodprøver som er bestilt av lege. 

Håper du får løst problemstillingen ved å enten ta et fastlegebytte i en periode, eller få din lege til å rekvirere prøver hos ekstern lab.

Vennlig hilsen fra Fastlegen

Finner du ikke det du leter etter?